Stipendiater genom åren

Conni Jonsson är född och uppvuxen på en liten bondgård i Östergötland

Han utbildade sig på Linköpings Universitet och hamnade så småningom på Investor där han fick möjligheten att starta EQT, som idag är ett av världens största riskkapitalbolag.

Genom XO Foundation vill Conni ge andra samma chans som han en gång fick och visa att det är möjligt att skapa sin egen framtid oavsett var man kommer ifrån. Conni brinner för att boosta idéer i ett tidigt skede och bygga broar mellan olika världar.

Conni grundade Stiftelsen 2016 till minne av Ekon. dr Peter Wallenberg och har tillsammans med flera privatpersoner och organisationer donerat runt 100 miljoner kronor till Stiftelsen.

Teamet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Juryn

xo_peter

Peter Wallenberg Jr

Wallenberg Foundations

xo_hjalmar

Hjalmar Didrikson

A&D

xo_hillevi

Hillevi Pihlblad Rafidashti

Head of Services at Volvo Energy

xo_claes

Claes Dahlbäck

Wallenberg Investments

xo_susanne

Susanne Najafi

BackingMinds

xo_sara

Sara Wimmercranz

BackingMinds

Eldsjälar

sakariye

Sakariye Junni

For The People (F.T.P)

Sakariye en son av Vivalla, Örebro, är en eldsjäl som har ägnat sitt liv åt att forma en bättre framtid för unga människor. Han är en av grundarna av For The People (F.T.P) och har varit en nyckelfigur i deras strävan att skapa meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar, skapa en trygg miljö och förhindra att unga hamnar på fel väg.

FTP började som en lokalinsats i Vivalla, men under Sakariyes ledarskap har For The People (F.T.P) vuxit och sträcker sig nu bortom Örebros gränser. Han har gett organisationen kraften att utvecklas från lokala aktiviteter till nationella insatser, inklusive arbetsmarknadsprojekt och en plattform som lyfter fram viktiga röster från förorterna.
FTP tror på utbildning som en kraft för förändring. De strävar efter att utbilda och vägleda dagens unga, för att forma framtidens ledare och ge dem de verktyg de behöver för att lyckas.

xo_david

David Nzinga

Skådespelare och grundare till produktionsbolaget DNZ pictures.

Uppväxt i Jordbro där han även bedriver sin dagliga verksamhet med att aktivt bygga broar och få in nya ansikten och röster till filmindustrin. Han jobbar även med sociala projekt för ungdomar i olika “utsatta områden”.

xo_selina

Selina Juopperi

Verksamhetsansvarig och utvecklare på Fryshuset United Sisters, Elektra och Backa Systerskapet.

Brinner för att arbeta förebyggande med frågor som berör strukturell förtryck, både i form av rasism och ojämställdhet. Älskar att arbeta för ungdomar då de är framtidens game changers för kommande generationer. Har tidigare drivit ett projekt som främjar jämställdhet både globalt och lokalt och har under flera år arbetat med eget inom media, nöje och kulturscenen.